Permise falsificate, ridicate la frontiera moldo-ucraineană

Permise falsificate, ridicate la frontiera moldo-ucraineană

În ultimele 12 ore, poliţiştii de Frontieră din punctul de trecere ”Palanca” au documentat doi conaționali pentru folosirea a două permise de conducere false și deținerea unei cărți de identitate românești contrafăcute.

În primul caz este cercetat un locuitor de 31 de ani al satul Iargara, Raionul Leova, care s-a prezentat pe direcția ieșire din țară. Pe lîngă permisul cu vizibile semne de de falsificare, polițiștii de frontieră au depistat în portmoneul bărbatului şi o carte de identitate românească, care de asemenea existau suspiciuni privind veridicitatea ei. Din primele cercetări, cu ajutorul tehnicii din dotare, s-a constatat că este falsificată.

Şi un chișinăuian este pasibil de cercetare penală pentru punerea în uz a unui permis de conducere rusesc. Tînărul de 28 de ani, apropiindu-se în PTF ”Palanca”, pe sensul de intrare în Republica Moldova, a prezentat un permis de conducere falsificat. În declarații, moldoveanul a comunicat că permisul a fost perfectat de o persoană necunoscută, contra cost, în Federația Rusă.

În ambele cazuri, documentele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar conducătorilor auto li s-a permis trecerea frontierei de stat doar în calitate de pasageri. Polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load