X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Record în Norvegia: Ce au confiscat ofițerii vamali

8 mai. 19:30   Externe
2666 0

Ofițerii vamali din estul Norvegiei au confiscat aproximativ 4,2 milioane de coroane suedeze (360.000 de euro) în numerar, aflate într-o mașină care încerca să intre în țară, aceasta fiind una dintre cele mai mari loturi de bani confiscate din istoria țării.

Cazul a avut loc recent. O mașină înmatriculată în Norvegia, în care se aflau două persoane, a fost oprită de ofițerii vamali la intrarea într-un punct de trecere a frontierei din estul Norvegiei.

În timpul controlului, în mașină au fost găsite mai multe pungi de polietilenă cu pachete de bancnote suedeze, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

„Modul de operare și valoarea lotului confiscat indică faptul că în spatele contrabandei se află grupuri criminale organizate”, a comentat șeful Serviciului vamal al Norvegiei, Oystein Bormer.

Aceasta este una dintre cele mai mari confiscări de valută din istoria Norvegiei: din în ultimii zece doar în trei cazuri ani a fost vorba despre sume mai mari, în timpul unuia dintre acestea, în 2022, a fost confiscat echivalentul a 2,55 milioane de euro.

7
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?