TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Perioada furturilor din locuințe coincide cu cea a concediilor

Perioada furturilor din locuințe coincide cu cea a concediilor

Luna august nu e doar perioada concediilor ci şi cea a... spargerilor de locuinţe. Cele mai multe furturi comise în perioada vacanţelor se înregistrează în mediul urban.


Potrivit poliţiei, în perioada similară a anului trecut, numai în Chişinău s-au comis 307 spargeri de case şi apartamente. În majoritatea cazurilor, făptașii sînt persoane cu vîrste între 20 şi 35 de ani şi nu sînt locuitori ai Capitalei.


Aceștia vin în municipiul Chişinău doar pentru a săvîrși infracțiunea în speranța că vor scăpa nepedepsiţi. Poliţiştii îndeamnă oamenii să fie mai discreţi în activitatea de pe reţelele de socializare. De multe ori hoţii îşi vînează victimile pe facebook, pentru că sesizează lipsa stăpînilor de acasă. "Este foarte uşor să pleci peste hotare, dar să nu plasezi această informaţie că eu sînt deja în aeroport şi plec pe o perioadă anumită peste hotare. Cei care intenţionează să plece este foarte bine să discute cu rudele cu vecinii ca să supravegheze apartamentul.


Dacă sînt lucruri de preţ, la fel, le pot transmite aceloraşi rude. Pot instala un sistem de alarmă care nu este atît de costisitor", a spus şeful de secţie, IGP, Dorel Nistor. Şi Inspectoratul Naţional de Patrulare are o recomandare deoarece în august cei mai mulţi moldoveni revin acasă de peste hotare, iar mulţi nu respectă regulile de circulaţie. Poliţiştii solicită conducătorilor auto să fie vigilenţi şi să adapteze viteza la condiţiile de drum, pentru a evita producerea de accidente. Anul acesta, doar din cauza vitezei, în țara s-au produs 376 de accidente rutiere soldate cu 53 de morţi şi 475 de răniţi.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load