UPDATE: Doi angajați ai INP Nord au fost reținuți

UPDATE: Doi angajați ai INP Nord au fost reținuți

UPDATE (14:43) - Cei doi angajați sînt bănuiți de implicare într-o schemă corupțională.

Aceștea au implimentat scheme de estorcare a unor taxe ilicite de la subalternii săi, pentru a facilita activitatea acestora prin care era favorizat și protejat fenomenul corupției în rîndurile angajaților din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare.

Operațiunea de documentare a ilegalităților a durat circa 6 luni, în rezultatul căreia au fost inițiate mai multe cauze penale pentru trafic de influență, corupere pasivă și corupere activă.

Astfel, în baza materialelor și probelor acumulate, astăzi, ofițerii SPIA, de comun cu procurorii anticorupție, au efectuat o serie de percheziții în automobilele, domiciliile și birourile de serviciu ale persoanelor bănuite.

Urmărirea penală este exercitată de către Procuratura Anticorupție. Doi angajați din cadrul Regimentului de patrulare ”Nord” al INP al IGP și o persoană civilă au fost reţinuți pe un termen de pînă la 72 de ore, iar alți bănuiți sînt cercetați în stare de libertate.

În continuare, organul de urmărire penală urmează să atrbuie calitate procesuală la mai mulți angajați IGP și persoane fizice vizați în cauzele penale, concomitent se efectuează acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane cu tangenţă la caz.

Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, descind în aceste momente în cadrul Regimentului Național de Patrulare Nord al INP, dar și la domiciliul unor angajați ai instituției.

Acțiunile se desfășoară în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de corupere pasivă. Operaţiunea are loc în oraşul Bălţi.

Informația a fost confirmată pentru Noi.md de Natalia Șeremet, ofițer de presă al SPIA. Potrivit informațiilor oferite, în dosarul penal sînt vizați atît angajații poliției suspectați de corupere pasivă, cît și persoane civile suspectate de corupere activă și trafic de influență. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load