COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: "Nu mutați problemele pe pămîntul moldovenesc"

Opinie: "Nu mutați problemele pe pămîntul moldovenesc"

Conducătorii numeroaselor diaspore care locuiesc în Moldova au găsit întotdeauna limbă comună pe pămîntul moldovenesc, unde trăiesc în pace și înțelegere circa 120 de etnii, iar diasporele nu trebuie să transfere anumite situații și probleme din exterior pe teritoriul republicii noastre.

Această opinie a fost exprimată de președintele Adunării popoarelor din Moldova, fostul director al Biroului relații interetnice, Olga Goncearov, comentînd confruntările din ajun între reprezentanții comunității armenie și azere în Chișinău, transmite Noi.md.

Ea a menționat că principala întrebare trebuie adresată consilierului președintelui Moldovei pentru Relații Interetnice, Serghei Mișin.


"Unde era el în acel moment? Armenii trăiesc pe pămîntul Moldovei de mai mult de o sută de ani. Azerii trăiesc mai puțin, dar diaspora a fost mereu diplomatică, a respectat legea. Conducătorul Congresului Azerilor, atotstimatul domn Vugar Navruzov și conducătorul comunității armene, domnul Eduard Alhazov au găsit întotdeauna o limbă comună. Multe evenimente au avut loc în 2004, 2006 și în alți ani, dar eu, ca director general al Departamentului Relații Interetnice, am spus întotdeauna: "În țările voastre pot fi diferite situații și probleme. Nu le mutați pe pămîntul moldovenesc, unde trăiesc în pace și armonie circa 120 de etnii!",a subliniat Olga Goncearova.

"În calitate de cine Gaik Vartanian era prezent la locul confruntării? Dacă în calitate de deputat, de ce nu a încercat să oprească situația?", s-a întrebat președintele Adunării Popoarelor din Moldova, fostul director al Biroului Relații Interetnice.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load