O bancă din capitală a fost jefuită

O bancă din capitală a fost jefuită

O filială a unei bănci comerciale a fost jefuită noaptea trecută în sectorul Buiucani al Chișinăului.


Din camera de păstrare a băncii, unde mai mulți beneficiari își păstrau bunuri de preț, acte și bani, au dispărut mai multe boxe. Surse din cadrul Inspectoratului de Poliție Buiucani au menționat pentru TV8 că jaful a fost comis de oameni foarte bine pregătiți, care nu au lăsat urme. 


Potrivit sursei citate, jaful a avut loc în jurul orei 04.00 dimineața, însă cazul a fost depistat abia pe la ora 09.00 de către lucrătorii băncii. Au fost furate boxele în întregime din camera de păstrare. „Au spart acea cameră de păstrare, au scos ghișeele, au avut tehnică, au fost bine pregătiți. Nu a lucrat niciun semnal, nicio alarmă, absolut nimic. Nimeni pe drum n-a observat, nimeni nimic n-a văzut”, a menționat sursa TV8.


În plus, camerele de supraveghere au fost deconectate. „Noi am chemat toți proprietarii, am făcut audieri, dar suspecți deocamdată nu-s”, a menționat sursa.


O beneficiară a băncii a menționat pentru TV8 că deși banca a fost jefuită noaptea trecută, ea a fost anunțată abia în jurul orei 17.00 după amiază, printr-un SMS. Femeia spune că a depus o declarație la Poliție în care a indicat ce deținea la bancă.


Beneficiara spune că reprezentanții băncii nu le-a oferit explicații clare despre ce se întîmplă. „Ei au știut de dimineață, dar ne-au lăsat să așteptăm. Noi am vrut să le spunem că este de responsabilitatea dînșilor (n.r. reprezentanților băncii) ceea ce s-a întîmplat”, a declarat femeia.


Potrivit ei, deocamdată reprezentanții băncii nu le-au spus deponenților dacă le vor recompensa bunurile pe care le aveau în camera de păstrare. „Din cîte am înțeles, au fost atacate mai mult boxele care aveau bani”, a menționat sursa.


Femeia ne-a spus, plîngînd, că un grup de beneficiari ai băncii vor să se adreseze după ajutor către președintele țării.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load