TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Noi detalii în cazul reținerii lui Ion Bodrug

Noi detalii în cazul reținerii lui Ion Bodrug

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Ion Bodrug, reținut în această dimineață pe Aeroportul Internațional Chișinău, a fost audiat de procurori și eliberat.

Acesta este cercetat în libertate, avînd statut de bănuit în două cauze penale. Potrivit oamenilor legii, Bodrug a venit la aeroport „de bunăvoie” și este cercetat penal pentru contrabandă cu armament, dosar aflat în gestiunea procuraturii municipale. Dar la Procuratura Anticorupție mai este un al doilea dosar pe numele lui Bodrug.


Șeful adjunct al Procuraturii Municipiului Chișinău, Victor Plugaru, a declarat pentru TV8 că Ion Bodrug a fost adus dimineață la Procuratură, „s-au făcut acțiunile necesare și a plecat”.

„El a avut un mandat de arest pe o cauză penală, care a fost anulat de instanța de judecată, din cîte cunosc eu. Este învinuit pe dosar, urmărirea penală continuă, dar este cercetat în libertate”, a spus Plugaru.

Întrebat dacă procurorii intenționează să ceară repetat mandat de arest pe numele lui Bodrug, omul legii a precizat că „nu se aplică mai multe mandate de arest, dacă a fost anulat o dată de instanța de judecată, asta e situația”.

Contactat de TV8, șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, Ion Munteanu, a declarat că în gestiunea instituției se află o cauză penală deschisă pe numele lui Ion Bodrug pentru abuz în serviciu. Procurorii anticorupție urmează să decidă în privința audierii bănuitului, odată ce a revenit în R. Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load