COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Noaptea Muzeelor în Moldova: Ce program au pregătit organizatorii

Noaptea Muzeelor în Moldova: Ce program au pregătit organizatorii

În Moldova, cea de-a XV-a ediție a Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor se va desfășura în perioada 18-19 mai.

În acest context, reprezentanţii mai multor muzee şi instituții culturale din ţară au pregătit un şir de evenimente pentru vizitatori: expoziţii, concerte, ateliere de pictură.

Totodată, vor fi și lecții deschise la subiectul păstrării, dezvoltării și promovării patrimoniului cultural, înscenări teatralizate, recitaluri de cîntece, poezii, vernisaje de pictură, proiecții de film, concursuri, tîrguri ale meșterilor populari pentru a consemna importanța activității instituțiilor muzeale și culturale în viața unei comunități.

Ediția din acest an va avea genericul "Muzeele și hub-urile creative: viitorul tradiției" şi este dedicată empatizării muzeelor la provocările societății actuale, astfel ca să devină mai interactive, flexibile, orientîndu-și activitatea spre comunități.


Potrivit ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, ca instituții aflate în centrul comunității, muzeele au puterea de a stabili dialogul între culturi, de a construi punți pentru o lume pașnică și de a defini un viitor durabil.

"Pe lîngă faptul că își păstrează misiunile lor primare – colectarea, conservarea și păstrarea bunurilor culturale, dar și organizarea activităților cultural-educaționale, muzeele și-au transformat practicile pentru a rămîne mai aproape de comunitățile pe care le deservesc. Vă îndemnăm cu mare drag să fiți prezenți la acest eveniment frumos și să savurați din plin patrimoniul expus în cele mai îndrăgite colecții", a declarat Monica Babuc.

Menţionăm că pentru buna desfășurare a Nopții Europene a Muzeelor, în data de 18 mai, între orele 18:00-24:00, transportul public va fi redirecționat de pe strada 31 August 1989 în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni şi A. Puşkin. Totodată, accesul şi parcarea transportului privat în perimetrul acestor străzi va fi sistată.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load