COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova, în flăcări: 71 de incendii de vegetație, în doar o zi (VIDEO)

Moldova, în flăcări: 71 de incendii de vegetație, în doar o zi (VIDEO)

71 de incendii de vegetație au izbucnit în ultimele 24 de ore. Cele mai răspîndite arderi au avut loc în localități din raioanele Ungheni, Telenești, Călărași, Cahul, Leova dar și suburbii a municipiului Chișinău.

Peste 50 ha de teren au fost cuprinse de flăcări la periferia raionului Strășeni, iar în localitatea Mîndrești, raionul Telenești focul a mistuit 20 ha de vegetație.

Intervenția pompierilor și salvatorilor a fost necesară și la Răciula, Călărași, unde angajații IGSU au lichidat arderea pe o suprafață de 15 ha de teren.


Incendii de vegetație au fost stinse și în raionul Leova, unde focarele au cuprins o suprafață de aproximativ 12 ha, iar la Sculeni, Ungheni, focul a nimicit 3 ha de iarbă uscată. Incendii de vegetație au fost înregistrate și suburbiile municipiului Chișinău ca Tohatin, Stăuceni și Codru.

În toate cazurile pompierii au avut misiunea de a lichida suprafețele de ardere. În acest context, pompierii avertizează repetat cetățenii să nu aprindă iarba și stufărișul uscat.

În condiții de umiditate redusă, vînt și temperaturi ridicate, focarele se pot extinde pe suprafețe extinse, nimicind animalele sălbatice, dar și spațiile forestiere.

În caz de situații de risc oamenii sînt îndemnați să sune la Serviciul 112. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore, din cauza focarelor de vegetație au fost afectate 246 ha de teren din toată țara.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load