Moldova, amenințată de un nor de praf saharian

Moldova, amenințată de un nor de praf saharian

Un nor de praf saharian "foarte dens" a lovit zilele acestea Europa, urmînd să ajungă în perioada următoare pînă în Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Moldova și Ucraina, informează site-ul de specialitate Severe Weather Europe.


Duminică, norul de praf saharian, provenind în principal din Algeria, a cuprins zone importante din Spania, Franța, Elveția, sudul Italiei, Malta și insulele din vestul Mediteranei.


Luni, norul gros de praf a fost împins de vînt spre nordul Italiei și sudul Franței și se așteaptă ca acesta să atingă atît Marea Britanie și Irlanda, cît și sud-vestul Germaniei, regiunea Adriatică și Balcanii de Vest. 

Potrivit presupunerilor realizate de meteorologii de la Universitatea din Atena și prezentate de Severe Weather Europe, fenomenul meteorologic va persista cel mai probabil alte cîteva zile, simulările indicînd praf dens deasupra Marii Britanii și Irlanda marți și miercuri.


Norul de praf ar urma să se deplaseze apoi spre nord-est și est, pînă în Polonia, Moldova și Ucraina, atingînd inclusiv Turcia și Cipru pînă miercuri.


Tot miercuri, acesta ar urma să acopere și mare parte din țara noastră, cele mai afectate regiuni fiind vestul și centrul.


 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load