COVID-19 în MOLDOVA

Moldova a rămas în lista țărilor din zona „roșie” a Ucrainei

Moldova a rămas în lista țărilor din zona „roșie” a Ucrainei

Ucraina a menținut-o pe Moldova în zona „roșie” de răspîndire a infecției cu COVID-19.

Acest lucru îl denotă noile date plasate pe site-ul Ministerului Sănătății al Ucrainei potrivit situației la data de 14 august.

Potrivit interfax.com.ua, țările vecine ale Ucrainei, cu excepția României, Moldovei și Rusiei, au intrat în zona „verde” de răspîndire a infecției cu COVID-19.


Zona „roșie” include țările cu o rată de incidență la 100 de mii de populație în ultimele 14 zile mai mare decît în Ucraina (45,6). În total - 70 de țări.
În zona „roșie” continuă să se afle țările vecine ale Ucrainei - România (rata de incidență de 87,3 la 100 de mii), Moldova (117,5 la 100 de mii) și Rusia (50,5 la 100 de mii).

În plus, printre țările din zona „roșie” se mai regăsesc Belgia, SUA, Israel, Spania, India etc.

Germania, Bulgaria, Franța și Grecia au trecut în zona „verde”. În lista țărilor din zona „verde” au fost incluse, în special, Suedia, Marea Britanie, Slovenia, Turcia, Egipt, Italia, Georgia, Finlanda și Elveția.

Dintre vecinii apropiați ai Ucrainei, în zona „verde” au fost incluse Belarus (16,8 la 100 mii), Polonia (24,4 la 100 mii), Slovacia (8,2 la 100 mii) și Ungaria (2,9 la 100 mii).

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load