TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ministrul MAI, despre luarea de ostatici la Criuleni: Pistolarul a tras și în polițiști

Ministrul MAI, despre luarea de ostatici la Criuleni: Pistolarul a tras și în polițiști

Mascații de la „Fulger” și polițiștii din cadrul IP Criuleni au reținut în această seară un bărbat care s-a baricadat într-o casă și a luat ostatici.

Informația a fost confirmată pentru deschide.md de către Pavel Voicu, ministru MAI.


Pavel Voicu a declarat că în această seară angajații IP Criuleni și mascații de la „Fulger” a reușit cu succes o operațiune de eliberare a unor persoane care au fost luate ostatici într-o locuință din satul Mălăieștii Vechi, raionul Criuleni, dar și să-l rețină pe făptaș.

Potrivit lui Voicu, pistolarul a consumat băuturi alcoolice împreună cu mai multe persoane, iar ulterior între ei s-a iscat un conflict. Dînsul a scos un pistol de model Baikal din care a efectuat mai multe focuri de armă rănind trei persoane.

„Cînd poliția s-a deplasat la fața locului, bărbatul s-a baricadat în casă, a luat persoanele ostatice și a deschis focul asupra polițiștilor. A fost cerută intervenția mascaților de la „Fulger”.

Totodată, ministrul a ținut să precizeze că pînă la venirea detașamentului FULGER, polițiștii au reușit să-l imobilizeze și să-l rețină pe pistolar.

„Din nefericire, în urma incidentului trei persoane au ajuns la spital fiind rănite, una dintre era în stare gravă”, a precizat ministru MAI.

Voicu a ținut să menționeze că în cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul pistolarului, oamenii legii au găsit o grenadă, o armă de vînătoare deținută ilegal, mai multe cartușe, dar și pistolul de model Baical din care a tras.

„Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său urmează va fi pornit un dosar penal”, a subliniat Voicu.

Potrivit unor surse din teritoriu, care au cerut să le fie păstrat anonimatul, cele trei victime, doi bărbați și o femeie, ar fi venit în ospeție la pistolar.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load