COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Maternitatea din Soroca şi-a oprit activitatea

Maternitatea din Soroca şi-a oprit activitatea

Maternitatea din Soroca și-a întrerupt de vineri, 3 aprilie, activitatea, iar femeile din localitate vor putea naşte la Florești sau Chișinău.

Informația a fost confirmată pentru presa locală de angajaţii instituţiei, transmite Moldpres.

„La noi situația nu este tare bună fiindcă trei medici stau acasă în carantină, iar medicul care este astăzi de serviciu și-a făcut roentgenografia și are pneumonie. Așteptăm săptămîna viitoare să facem toți testele. Toate mamele și copiii au fost externați, nu mai este nimeni la maternitate. Sperăm să fie bine”, a afirmat Aliona Vovc, asistenta medicală superioară a maternităţii, pentru Observatorul de Nord.


"Maternitatea din Florești a dat acordul să primească femeile din Soroca, iar cele care sînt cu suspecție de infectare vor naște la Maternitatea nr. 2 din Chișinău. De la noi din secție pînă acum nu a fost testat nimeni, însă astăzi două dintre colaboratoarele noastre este posibil să fie testate și internate. Eu sînt în carantină de alaltăieri, fiindcă soția mea care este medic anesteziolog, a fost depistată cu Covid-19”, a explicat Igor Babără, şeful Maternităţii din Soroca, citat de observatorul.md.

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat vineri dimineaţă că Spitalul raional din Soroca rămîne a fi unul funcțional, sub monitorizarea continuă a Ministerului Sănătății.Conform datelor actualizate de minister pe 3 aprilie, în Soroca sînt 71 de infectaţi cu Covid-19. De asemenea, în localitate sînt înregistrate două cazuri recuperate şi 611 persoane aflate sub supraveghere medicală.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load