X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Problema cîinilor maidanezi din municipiul Soroca

12 apr. 09:45   Societate
3330 0

Problema cîinilor maidanezi, care au împînzit municipiul Soroca, a determinat mai mulți locuitori ai orașului să iasă în stradă.

Oamenii au mers la Primăria Soroca, unde au cerut autorităților locale să găsească soluții în regim de urgență. Asta după ce în ultimele două săptămîni, patru persoane au fost atacate de cîinii fără stăpîn.

„Această problemă trebuie să apară pe ordinea de zi a Consiliului municipiul, a aparatului primăriei, așa încît să anticipăm o tragedie care se poate întîmpla”, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.

Locuitorii din oraș spun că haitele de cîini s-au înmulțit și că acestea dau tîrcoale în curțile de bloc și pe lîngă terenurile de joacă. Protestararii au cerut crearea unor condiții adecvate pentru întreținerea maidanezilor. „Protestăm pentru drepturile acestor animăluțe nevinovate și pentru siguranța oamenilor în societate”.

Administrația municipiului spune că nu a reușit să găsească o soluție pentru această problemă.


„În anul 2021, noi am inițiat procedura de construcție a unui azil, au fost alocate 150 mii lei, s-au făcut primii pași pentru construcție. Pentru a finaliza construcția și a avea la întreținere cel puțin un număr de 150 de cîini vagabonzi în acest azil, trebuie circa două milioane jumătate de lei anual”, a spus viceprimarul municipiului Soroca, Ghenadie Mînăscurtă.

Potrivit Primăriei municipiului Soroca, anual, se cheltuiesc în jur de 200 de mii de lei din bugetul local pentru sterilizarea cîinilor fără stăpîn.

2
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?