Mașinile din stînga Nistrului ar putea avea numere neutre

Mașinile din stînga Nistrului ar putea avea numere neutre

La următoare ședință a grupurilor de lucru ale Chișinăului și Tiraspolului pentru transportul auto şi dezvoltarea infrastructurii drumurilor, care va avea loc vineri, 16 februarie sau luni 19 februarie, ar putea fi aprobat mecanismul de accedere a mijloacelor de transport din Transnistria în traficul rutier internațional prin oferirea numerilor neutre.


Informația a fost comunicată pentru DESCHIDE.MD de către coordonatorul grupului de lucru din partea Chișinăului, Serghei Bucătaru, Secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii.


Contactat de către DESCHIDE.MD, Bucătaru ne-a informat că astăzi, la biroul misiunii OSCE din Tiraspol, a avut loc ședința grupurilor de lucru respective unde s-a discutat o parte din punctele mecanismului de accedere a transportului transnistrean în traficul rutier internațional.


„Îl avem deja elaborat și acum îl negociem pe puncte cu Tiraspolul. Urmează ca vineri sau luni să avem o nouă ședință în care să definitivăm pozițiile și să ne mișcăm spre final, adică spre aprobarea mecanismului”, ne-a spus Serghei Bucătaru.


Acesta ne-a explicat că dacă mecanismul va fi aprobat, numerele și actele vor fi eliberate de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova și nicio inscripție sau simbol transnistrean nu se va regăsi pe aceste plăcuțe și documente.


Bucătaru ne-a mai spus că mecanismul este bazat strict pe respectarea Legislației R.Moldova: „Toate acțiunile de înregistrare a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană vor fi efectuate de către colaboratorii Agenției de Servicii Publice de la Chișinău, adică de către autoritățile competente ale R. Moldova”.


De asemenea, Bucătaru ne-a spus că mecanismul este unul extrem de simplificat, iar beneficiar ar fi orice proprietar de unitate de transport din stînga Nistrului.


Amintim că recent, așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev, a anunțat că pînă la data de 1 martie curent subiectul numerelor neutre trebuie să fie soluționat. În contextul în care mecanismul respectiv se bazează strict pe respectarea Legislației moldovenști, putem constata că Tiraspolul va accepta numerele neutre eliberate de autoritățile de la Chișinău. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load