TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Maria Obrenovici, marea pasiune a domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Maria Obrenovici, marea pasiune a domnitorului Alexandru Ioan Cuza

“Principesa Obrenovici a avut amabilitatea să mă recunoască de departe şi a străbătut mulţimea ca să-mi strînga mîna. Era splendidă”, scria medicul Carol Davila despre Maria Obrenovici, amanta domnitorului Cuza.

Istoria o prezintă pe Maria Obrenovici ca pe o femeie care a ştiut ce vrea, decisa să-şi joace cu abilitate cartea frumuseţii şi a farmecului inteligentei, pentru propriul interes. Frumuseţea răpitoare, dar şi apucăturile de femeie fatală au facut ca încă din adolescenţă Maria Obrenovici să fie curtate de foarte mulţi bărbaţi. Nu s-a încurcat însă cu oricine, răpind inimile doar unor bărbaţi puternici, situaţi în poziţii înalte. După ce a fost căsătorită cu doi prinţi sîrbi şi l-a avut ca amant pe C. Liebrecht, fost şef de cazinou de la Galaţi, un apropiat al lui Alexandru Ioan Cuza, frumoasa femeie a ajuns şi în braţele domnitorului moldovean.


La puţin timp după începerea idilei, la 12 martie 1862, Cuza cumpăra o casă cochetă. Era o construcție relativ mică, dar bine amplasată pe o stradă nu prea frecventată, care a fost oferită de către domnitor Mariei. “Desigur că, înainte ca Maria Obrenovici să se mute, casa a fost înzestrata cu tot ce era necesar. Mobile luxoase comandate la Paris, covoare persane şi franceze, tablouri şi tot felul de obiecte ornamentau interiorul casei în care Maria trebuia să locuiască şi să primească totdeauna pe cel care-l robise şi care, în oarba lui pasiune, nu tinea seama de onoarea tronului, de morala societăţii, de «gura lumii» şi nici de mult înţelegatoarea lui soție care ştia totul, dar care în marea şi sincera ei dragoste şi admirație trecea cu vederea nesăbuitele fapte ale soţului său”. Idila dintre Maria Obrenovici şi Alexandru Ioan Cuza s-a terminat în 1866, după care femeia a plecat în Germania.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load