COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Maia Sandu vorbește despre candidații propuși CSP-ului

Maia Sandu vorbește despre candidații propuși CSP-ului

Maia Sandu a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook, după ce au fost aleși candidații la functia de procuror general care vor fi propuși Consiliului Superior al Procurorilor.

Politiciana spune că printre cei aleși în listă se aștepta să fie și nume ale candidaților din societatea civilă.

„Comisia de preselecție a candidaților la funcția de Procuror General a publicat lista scurtă de patru persoane, promovate în urma interviurilor de ieri și azi. Sarcina comisiei a fost de a organiza o preselecție transparentă și incluzivă a candidaților și de a oferi Consiliului Superior al Procurorilor o listă scurtă din care CSP să desemneze un candidat bun pentru funcția de Procuror General, pe care îl va propune spre numire Președintelui Republicii Moldova.


Eu personal am așteptat ca această preselecție să promoveze pe lista scurtă mai mulți oameni din societatea civilă. Pledez pentru transparență şi sper ca înregistrările interviurilor să fie făcute publice. Voi solicita maximă transparență şi de-acum încolo”, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.

Din 20 de candidați la funcția de procuror general al Republicii Moldova, azi au fost selectați patru, care vor fi propuși Consiliului Superior al Procurorilor. Este vorba despre Crîșmaru Oleg, Gribincea Vladislav, Soltan Veaceslav, Stoianoglo Alexandr, selectați în urma etapei de interviu de către membrii Comisiei de preselectare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load