COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

"Magnatul pămînturilor": Un consilier local, acuzat că și-a tăinuit averea

"Magnatul pămînturilor": Un consilier local, acuzat că și-a tăinuit averea

Casa de locuit, construcția accesorie, terenul aferent, o remorcă, 88 de terenuri agricole și venitul obținut din comercializarea producției agricole recoltate. Toate acestea a uitat să le indice în declarație un consilier local din suburbia Chișinăului.

Autoritatea Națională de Integritate a stabilit că în declarația sa de avere și interese personale pentru 2017 nu se regăsesc aceste bunuri, precum și calitatea de întreprinzător individual, iar declarația pentru 2016 nici nu a fost depusă. Deși, conform legii, consilierii au obținut calitatea de subiecți ai declarării, începînd cu 01.08.2016.

Loturile de teren agricol, care potrivit consilierului „nu au fost indicate din neatenție”, au fost procurate în perioada 2000-2014 în baza contractelor de vînzare-cumpărare de la persoane fizice și formează o suprafață totală de 44,9159 ha.


La capitolele Cote-părți și Interese personale subiectul nu și-a declarat întreprinderea individuală, motivînd prin faptul că aceasta ar fi inactivă. În acest sens, în perioada 2016-2017, bazele de date nu au arătat niciun venit al întreprinderii individuale administrate de către subiect.

În declarația de avere și interese personale pentru 2017, acesta a indicat doar venitul anual al soției de aproximativ 25 mii de lei și indemnizația sa de consilier de 11 mii de lei.

Drept urmare, inspectorul de integritate a conchis prezența bănuielii rezonabile privind încălcarea legislației fiscale, motiv pentru care urmează a fi sesizate organele de urmărire penală și Serviciul Fiscal de Stat.

Actul de constatare emis la 10 octombrie 2019 poate fi contestat de către funcționar în termen de 15 zile de la primirea acestuia, în instanța de contencios administrativ.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load