Jocul intelectual pentru tineri ”Cunoaște-ți Parlamentul”, la a doua ediţie

Jocul intelectual pentru tineri ”Cunoaște-ți Parlamentul”, la a doua ediţie

Tinerii erudiți din toată țara și-au testat cunoștințele despre activitatea Parlamentului. Legislativul a organizat a doua ediție a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”.


30 de elevi erudiți din Hîncești, Ungheni, Drochia, Comrat și Chișinău au răspuns la o serie de întrebări despre istoricul și activitatea Parlamentului. Echipele participante au fost selectate în cadrul concursurilor regionale ”Cunoaște-ți Parlamentul”, desfășurate pe parcursul lunii martie curent.


Echipele participante la concurs au fost salutate și încurajate de către deputații Otilia Drăguțanu, Dumitru Alaiba și Petru Jardan.


Fiecare din cele 5 echipe a parcurs un traseu format din muzeul Parlamentului, bibliotecă, sala pentru conferințe de presă, sala Europei, sala de ședințe și sala de ședințe plenare. În fiecare sală îi aștepta cîte o probă prin care erau testate atît cunoștințele participanților, cît și abilitățile de lucru în echipă. Răspunsurile echipelor au fost punctate de un juriu, constituit din funcționari din cadrul Secretariatului Parlamentului.


Punctajul maxim a fost acumulat de echipa ”Iris” de la liceul ”Dante Alighieri” din capitală. Secretarul general adjunct al Parlamentului, Igor Klipii a felicitat echipele și le-a înmînat certificate de participare la concurs.


Prima ediție a jocului intelectual a avut loc în decembrie 2018.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load