COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Înscrierea la școală în clasa I va începe la 21 mai

Înscrierea la școală în clasa I va începe la 21 mai

Părinții își vor putea înscrie copiii în clasa I începînd cu ziua de 21 mai. Instituțiile de învățămînt din întreaga țară vor trebui să asigure posibilitatea de a depune cererea atît online, cît și la sediul instituției.

Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Prima etapă de înscriere va avea loc în perioada 21 mai -19 iunie, pentru instituția de învățămînt din districtul școlar corespunzător. Etapa a doua de înscriere se va desfășura în perioada 22 iunie-31 iulie. Ministerul atenționează că va fi obligatorie respectarea cerințelor sanitaro-igienice stabilite pe durata pandemiei.


În acest an, fişa medicală nu va fi obligatorie în ziua depunerii dosarului pentru înscriere. În schimb, la depunerea cererii, părinții vor semna o declarație pe propria răspundere prin care-și asumă obligația de a prezenta formularul pînă la începerea anului școlar.

Totodată, pînă la începutul anului de studii, va putea fi prezentat și Raportul de evaluare a maturității școlare, eliberat la finele grupei pregătitoare (pentru copiii care au frecventat grupa pregătitoare).

Menționăm că înscrierea copiilor în clasa I în instituțiile de învățămînt din mun. Chișinău are loc prin intermediul platformei online escoala.chisinau.md.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load