Indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă pentru septembrie pot fi ridicate

Indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă pentru septembrie pot fi ridicate

Beneficiarii de indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă își pot ridica banii pentru luna septembrie, precum și plățile neachitate pentru lunile iulie-august.

Casa Națională de Asigurări Sociale anunță că a transferat suma de 19,6 milioane de lei, transmite ipn.

Într-un comunicat de presă, CNAS precizează că plata indemnizației se va efectua de către prestatorii de servicii de plată: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank, Mobias Bancă și Î.S. „Poșta Moldovei”. Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze către instituția bancară la care a fost deschis contul salarial sau social, sau după caz la orice oficiu poștal.

Indemnizația pentru primele 5 zile de concediu medical în cazul bolilor obișnuite sau de accidente nelegate de muncă se calculează și se achitată de către angajator, însă nu mai mult de 15 zile cumulative pe parcursul unui an calendaristic. Începînd cu a șasea zi de incapacitate temporară de muncă, stabilirea, calcularea și plata indemnizațiilor se efectuează de CNAS din contul bugetului asigurărilor sociale de stat.
 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load