În beciurile de la Cricova a apărut o biserică

În beciurile de la Cricova a apărut o biserică

În Duminica a I-a după Rusalii (a Tuturor Sfinţilor), ÎPS Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a oficiat sfințirea Bisericii cu hramul „Tuturor Sfinților care s-au proslăvit în pămîntul Moldovei”  a Combinatului de vinuri Cricova SA.


Evenimentul religios a avut loc în prezența unui sobor de preoți și a conducerii Combinatului de vinuri Cricova SA.


Ritualul specific al sfințirii noului locaș de cult a fost urmat de Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie, săvîrșită în biserica subterană.


La Vohodul mic, Întîistătătorul a decorat pe parohul noii Biserici, preotul Serghei Barbu cu dreptul de a purta cruce de aur, iar, ctitorul principal dl Iurie Carp, directorul Combinatului a fost distins cu ordinul Sf. Irh. Gavriil Bănulescu-Bodoni de gr. II.


De asemenea, au fost acordate mai multe distincții reprezentanţilor Combinatului de vinuri Cricova SA.


„Această Biserică, unică în felul ei – construcție materială, este, începînd de astăzi, în urma sfințiriii, un edificiu spiritual, iar fiecare dintre voi, cei care ați contribuit la acest lucru precum și urmașii voștri, sînteți ”pietre vii” ale acesteia”, a remarcat Mitropolitul Vladimir.


Biserica „Tuturor Sfinților care s-au proslăvit în pămîntul Moldovei” este o biserică impresionantă, atît prin “arhitectura” originală a acesteia, cît şi prin poziționarea ei. Acest locaș de rugăciune va deservi numeroșii turiști și pelerini din zeci de țări de pe mapamond, care zilnic vizitează vinăria națională a țării noastre.


Combinatul Cricova este situat într-un loc pitoresc, în regiunea de centru a Republicii Moldova a fost fondat în anul 1952, reprezentînd un complex subteran unic, cunoscut în întreaga lume pentru labirinturile sale imense și în special pentru vinurile sale produse conform tradițiilor autohtone.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load