COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Igor Dodon a adus un mesaj de felicitare cu ocazia zilei Drapelului de Stat

Igor Dodon a adus un mesaj de felicitare cu ocazia zilei Drapelului de Stat

Președintele țării, Igor Dodon a adresat un mesaj de felicitare cetățenilor Republicii Moldova cu ocazia Zilei Drapelului de Stat.

”Stimați concetățeni,

Cu trei decenii în urmă, pînă la proclamarea statului independent Republica Moldova, în semn de statornicire a identității noastre ca popor și neam și de statuare a suveranității țării, a fost consfințit unul dintre simbolurile naționale supreme – Drapelul de Stat.

De atunci, în fiecare an, la 27 aprilie, celebrăm acest însemn definitoriu în istoria republicii. De asemenea, în ziua dată, îi cinstim pe toți fruntașii neamului care au configurat stindardul poporului, creîndu-i matricea tricoloră și asimilînd-o într-un cadru heraldic unic”, a scris președintele într-un mesaj de facebook.


Potrivit șefului statului, generații onorează drapelul, arborîndu-l la cele mai importante manifestări și în momentele de profundă semnificație spirituală. Or, anume la asemenea ocazii, moldoveanul este mîndru de obîrșia sa și arată destoinicia națiunii sale întregii lumi.

”Celebrînd Ziua Drapelului de Stat, îndeplinim datoria seculară: de a ne ține împreună, de a cinsti valorile supreme pentru care au luptat predecesorii noștri și de a păstra independența și suveranitatea statului integru Republica Moldova”, a scris Dodon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load