COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Guvernul anunță sancțiuni penale pentru cetățenii, care nu respectă recomandările de prevenire a COVID19

Guvernul anunță sancțiuni penale pentru cetățenii, care nu respectă recomandările de prevenire a COVID19

Fișa epidemiologică va avea statut de ACT OFICIAL. Ce riscă persoanele, care o vor completa greșit

Guvernul a pregătit un document, ce prevede sancțiuni pentru răspîndirea coronavirusului

Cabinetul de miniștri va aviza la ședința de Guvern din această săptămînă un proiect, care prevede sancțiuni drastice, pentru persoanele, care nu respectă recomandările autorităților cu privire la prevenirea și răspîndirea noului coronavirus. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

“Deja avem cazuri, cînd cetățenii nu se subordonează deciziilor autorităților și nu avem acoperire legală, pentru a-i sancționa”, a spus premierul Ion Chicu.

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a explicat că documentul deja este în lucru și se află la ministerul Justiției.


“Persoanele, care declară informații false, încalcă regimul de carantină, vor fi pedepsite pînă și penal. Totodată, examinăm ca statutul fișei epidemiologice să fie de document oficial. Astfel, persoanele, care vor indica date eronate, vor fi cercetate pentru falsificarea actelor”, a spus ministrul Voicu.

Amintim că pînă în prezent, în țara noastră a fost confirmat un caz de COVID-19, la o femeie, revenită din Italia. Aceasta a ajuns în țara noastră cu avionul. Autoritățile au anunțat că au identificat cu greu 14 persoane din această aeronavă, deoarece au indicat date eronate în fișa epidemiologică.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, și președintele Igor Dodon a vorbit despre măsuri drastice în cazul cetățenilor, care nu respectă recomandările cu privire la prevenirea și răspîndirea bolilor infecțioase.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load