COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Gligor a comentat concursul pentru funcția de procuror general

Gligor a comentat concursul pentru funcția de procuror general

Ștefan Gligor, unul dintre cei 16 participanți la concursul de preselecție a candidaturilor pentru funcția de procuror general, consideră că procedura de preselectare a candidaților de către membrii comisiei instituite de către Ministerul Justiției a fost „superficială și cu cîteva greșeli de logică”. Declarația a fost făcută la emisiunea „Politica” Nataliei Morari de la TV8.

Gligor declară că, în opinia sa, inițial era necesar să fie creată acea comisie de evaluare, apoi să fie anunțat concursul, or, numele membrilor comisiei au fost anunțate mult prea tîrziu, cu cîteva zile înainte de începerea evaluării dosarelor.

De asemenea, Gligor spune că membrii comisiei nu au atras atenția cuvenită la aspectul integrității candidaților, or, spune el, printre procurorii participanți la concurs și care au ajuns inclusiv în finală, sînt și din cei care au indicat informații suspecte în declarația de avere, cum ar fi prețuri eronate la automobilele pe care le dețin.


Fostul candidat s-a referit la Veaceslav Solta și Oleg Crîșmaru, care au ajuns printre cei patru participanți, care vor fi înaintați Consiliului Superior al Procurorilor.

La rîndul său, Igor Boțan, unul dintre membrii comisiei de evaluare, spune că, în urma consultării cu expertul internațional James Hamilton, s-a ajuns la concluzia că, în cazul în care în privința acestor candidați nu există decizii judecătorești definitive, membrii comisiei nu pot să se expună cu privire la acest aspect al integrității lor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load