COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Femeia bolnavă de coronavirus: Care este filmul drumului său spre casă

Femeia bolnavă de coronavirus: Care este filmul drumului său spre casă

Moldoveanca testată pozitiv cu COVID-19 pe teritoriul R. Moldova a fost forțată să vină înapoi în țară, întrucît familia la care lucra în Italia i-ar fi refuzat serviciile.

Între timp, medicii din Bergamo, orașul unde muncea, i-ar fi spus că nu are coronavirus. Cel puțin asta relatează diez.md, care a luat legătura cu fiul pacientei internate la Spitalul Clinic Republican.

Bărbatul a povestit sursei citate că mama sa îngrijea de o femeie în etate, la Bergamo. Aceasta s-a adresat cu simptome de răceală la medic, fiindu-i frică de coronavirus, și la scurt timp ar fi fost internată.


„La scurt timp după ce mama sa a fost internată, bătrîna de care îngrijea de asemenea a fost luată la spital, cu stop cardiac. Medicii din Bergamo au externat moldoveanca, spunîndu-i că nu are COVID-19 și prescriindu-i antibiotice”, scrie sursa.

Respectiv, trimisă acasă de doctori, moldoveanca a revenit la familia la care lucra, însă fiica bătrînei i-ar fi spus că nu mai are nevoie de serviciile ei, plătindu-i onorariul și spunîndu-i să plece acasă. Fiind forțată de circumstanțe și după două zile petrecute într-un hotel, femeia a zburat în R. Moldova.

Citat de diez.md, fiul pacientei solicită autorităților moldovenești să ia legătura cu responsabilii spitalului din Bergamo, ca aceștia să-și recunoască neglijența.

Amintim că moldoveanca infectată cu COVID-19 a fost internată la Spitalul Clinic Republican. Femeia a fost preluată de la Aeroport, de serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, avînd bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală. Aceasta suferă, de asemenea, de diabet zaharat de gradul doi și hipertensiune.

Precizăm că în dimineața zilei de 8 martie, la ședința dedicată primului caz pozitiv de coronavirus în R. Moldova, premierul Ion Chicu a acuzat femeia de iresponsabilitate. Aceasta a fost criticată dur și în mediul online.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load