COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Examenele în școlile profesionale ar putea fi anulate

Examenele în școlile profesionale ar putea fi anulate

Examenele de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică, anul de studii 2019-2020, ar putea fi anulate.

Un proiect de lege în acest sens a fost avizat astăzi de Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, comunică Moldpres.

Potrivit proiectului, în anul curent se va elibera certificatul de calificare pentru elevii care finalizează programe de formare profesională tehnică secundară cu medii de promovare a disciplinelor mai mari sau egale cu „5” (cinci), cu calcularea mediei generale conform formulei: media generală = media de promovare a disciplinelor/modulelor de profil *0.3 + media de promovare a stagiilor de practică * 0.7, cu două zecimale, fără rotunjire.


De asemenea, se propune eliberarea diplomei de studii profesionale pentru elevii care finalizează în acest an programe de formare profesională tehnică postsecundare și postsecundare nonterțiare cu medii de promovare a unităților de curs/stagiilor de practică mai mari sau egale cu „5” (cinci).

Elevii care nu reușesc să finalizeze acest an de studii cu medii de promovare a disciplinelor mai mari de cinci „5”, restanțierii din anii precedenți, candidaţii restabiliţi pentru susţinerea examenului de calificare vor putea susține examenul de calificare în următoarea sesiune.

Proiectul a fost elaborat în vederea prevenirii riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 și va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load