COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În ce condiții vor fi reluate examenele pentru obținerea permisului de conducedre

În ce condiții vor fi reluate examenele pentru obținerea permisului de conducedre

Începînd cu data de 3 iunie vor fi reluate examenele pentru obținerea dreptului de a conduce mașinelor la proba teoretică și practică în cadrul ssubdiviziunilor teritoriale competente, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor de prevenire și protecție de la infecția COVID-19.

Susținerea examenului va fi organizată în cadrul secțiilor de înmatriculare a transportului auto și calificare a conducătorilor auto din mun. Chișinău, Bălți, Soroca, Comrat, Edineț, Orhei, Ungheni, Hîncești Cahul, or. Ocnița, Căușeni, Criuleni, conform programului de lucru stabilit.

Informația detaliată privind programul de activitate a subdiviziunilor ASP o puteți accesa pe web pagina a instituției www.asp.gov.md.


Reamintim, că serviciile de examinare se acordă doar în baza programării prealabile prin intermediul modulului ”Programarea electronică”. Programarea urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere este disponibilă exclusiv prin intermediul paginii oficiale a instituției www.asp.gov.md.

Programarea în mod ordinar se efectuează, accesînd pagina-web a Agenției, apelînd la Call-centrul 14909 sau la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto.

Desfășurarea examenelor se va derula doar conform programăriloractuale, care sînt efectuate începînd cu data de 01.06.2020,în limita locurilor disponibile. De menționată că programările pentru susținerea examenelor, care au avut loc pînă la declararea stării de urgență, au statut valabil numai pentru cele din luna iunie curent (începînd cu 03.06.2020).

La organizarea și desfășurarea serviciilor de examinare se vor respecta în mod obligatoriu de către angajații Agenției Servicii Publice și de către candidații la obținerea dreptului de a conduce vehicule, toate rigorile și normele de protecție pentru diminuarea răspîndirii corona-virusului, în special:

· purtarea obligatorie a măștilor de protecție și a mănușilor;

· respectarea distanței sociale de 1-1,5 m la proba teoretică și purtarea vizierelor de către personalul de examinatori la proba practică;

· instalarea în locuri vizibile și accesibile ale oficiilor de examinare/vehiculelor a dozatoarelor cu dezinfectant pentru prelucrarea mîinilor;

· monitorizarea stării de sănătate a candidaților (efectuarea termometriei);

· aerisirea încăperilor/automobilului și prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafeţelor după fiecare proces/tură de examinare, etc.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load