COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Examenele de Bacalaureat ar putea avea loc mai tîrziu

Examenele de Bacalaureat ar putea avea loc mai tîrziu

Examenele de Bacalaureat s-ar putea desfășura mai tîrziu decît în termenul stabilit inițial de Ministerul Educației. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Conform acestuia, există două scenarii pentru BAC în acest an: recuperarea curriculei prin intermediul lecțiilor de la distanță și desfășurarea examenelor de BAC în termenul stabilit sau transferarea BAC-ului pe mai tîrziu, scrie diez.md.

Igor Dodon a spus că se află în discuții cu Ministerul Educației referitor la acest subiect. Conform președintelui, există probabilitatea ca BAC-ul să fie transferat pe mai tîrziu, deoarece nu se reușește recuperarea programei în cadrul sistemului de învățămînt la distanță.


În acest caz, se va conveni și cu instituțiile superioare de învățămînt pentru ca să înceapă procesul de admitere mai tîrziu, astfel încît elevii să reușească să depună actele la facultate.

Totodată, se va ține cont și de perioada de admitere a instituțiilor de învățămînt superioare internaționale.Conform orarului inițial stabilit de minister, examenele de bacalaureat în anul 2020 trebuie să se desfășoare în perioada 2-19 iunie.diez.md10

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load