Ecodava și Urmașii lui Ștefan își doresc ca rîul Bîc să devină mai curat (VIDEO)

Ecodava și Urmașii lui Ștefan își doresc ca rîul Bîc să devină mai curat (VIDEO)

Împreună cu reprezentanții mai multor ONG-uri, voluntarii de la Fundația ecologică ”Ecodava” și de la Mișcarea de tineret ”Urmașii lui Ștefan”, au organizat o acțiune ecologică prin care au curățat albia rîului Bîc din orașul Chișinău, informează Noi.md.


Potrivit lui Igor Sîrbu, președintele organizației pentru Dezvoltare Ecologică ”Ecodava”, astfel de expediții sînt foarte importante, iar asta pentru că rîul care curge prin centrul capitalei trebuie să se transforme dintr-un loc unde sînt aruncate gunoaiele, într-o zonă turistică și de agrement.


”Ne-am implicat de nenumărate ori în salubrizarea albiei rîului Bîc. Este bine cunoscut faptul că de aici se trage istoria orașului nostru, iar acum este de datoria noastră ca noi să îl păstră, să îl curățăm și să îl protejăm”, a spus Igor Sîrbu.


La rîndul său, Dumitru Roibu, președintele Mișcării de tineret ”Urmașii lui Ștefan”, spune că este foarte important ca oamenii să conștientizeze că apa este viață, iar rîul Bîc trebuie să fie păstrat și protejat.


”Rîul Bîc este un rîu poluat, el este un rîu care trece prin municipiul Chișinău dar în care nu există nici o vietate, aici nu găsim nici un pește. Am venit să atragem atenția opiniei publice și a autorităților locale asupra faptului că sînt foarte multe companii, sînt foarte mulți agenți economici care aruncă deșeurile în acest rîu”, a puncat Roibu.


Totodată acesta a menționat că de starea rea în care se află în prezent rîul, se fac vinoveți și oamenii care aruncă la întîmplare gunoiul chiar pe malul rîului.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load