Populația, îndemnată să participe la Ziua Mondială a Curățeniei

12 sep. 17:45   Societate
1673 0

Peste 100 de autorități publice locale și ONG-uri s-au înregistrat pentru acțiunile de salubrizare de sîmbătă, 16 septembrie.

Autoritățile au venit cu un îndemn către autoritățile publice locale de a se alătura prin participare și prin promovarea activităților planificate în localitățile din țară, în scopul conștientizării de către populație a importanței evenimentului și a sporirii vizibilității acțiunilor ce urmează a fi realizate, pe întreaga durată a campaniei.

„Ziua Mondială a Curățeniei nu este doar o activitate de salubrizare, ci și un instrument de catalizare a schimbărilor, țările participante propunîndu-și să implice 5% din populație pentru a accelera procesul de tranziție la economia circulară și dezvoltarea durabilă. Această campanie arată cum o simplă activitate de colectare în comun a deșeurilor aduce în societate schimbările atît de necesare. Organizator și inițiator al acestei campanii, la nivel mondial, este organizația „Let’s Do It, World””, a remarcat Grigore Stratulat, secretarul general al Ministerului Mediului.

Ziua Mondială a Curățeniei este marcată anual în a treia sîmbătă a lunii septembrie și reprezintă una dintre cele mai mari acțiuni civice la nivel mondial ce reunește milioane de voluntari, guverne și organizații din 191 de țări, care se solidarizează pentru a aborda provocările de mediu la nivel global și pentru a construi un viitor durabil.

Campania este organizată cu contribuția Centrului Național de Mediu, a proiectului „Uniunea Europeană pentru Mediu – Economie Verde”, a Centrului Republican Gutta-Club, a Programului de granturi mici (SGP) – al Global Environment Facility (GEF), implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, și co-finanțat de Guvernul Suediei.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?