COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dumbrăveanu: Noi aplicăm testele pentru depistarea COVID-19 la toate etapele

Dumbrăveanu: Noi aplicăm testele pentru depistarea COVID-19 la toate etapele

În Republica Moldova testele cu privire la depistarea și confirmarea infecției cu coronavirus se aplică la toate etapele: cînd există o suspecție, la etapa diagnosticării și la externare.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că, în comparație cu alte state unde se folosesc testele doar în cazurile grave, în țara noastră aceste teste sînt folosite și în cazurile cu suspecții la COVID-19 și la externare.

”În comparație cu alte state, ca de exemplu Franța, unde testele se aplică doar pentru cazurile grave, în Moldova aplicăm testele pentru toate cazurile, atît pentru cele suspecte, adeseori aplicăm nu un singur test ci două, inclusiv la externare pentru a ne convinge că persoana nu mai este purtător de COVID-19”, a explicat ministrul.


Dumbrăveanu a precizat că Guvernul a aprobat un plan de prevenire și răspuns la COVID-19. Planul conține mai multe scenarii. De asemenea, sînt desemnate instituțiile medicale strategice, echipamentele și medicamentele necesare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load