Drum pentru elită: instanța i-a pedepsit pe locuitorii din Ghidighici

Drum pentru elită: instanța i-a pedepsit pe locuitorii din Ghidighici

Timp de aproape un an, decizia instanței nu a fost publicată.


Instanța din Chișinău, de facto, a declarat ilegal faptul că proprietarii uneia dintre casele din comuna Ghidighici au pus stăpînire pe o parte din drumul public și au instalat un gard de piatră în fața porților vecinilor, blocîndu-le ieșirea.


Mai devreme, „Блокнот Молдовы” scria că cunoscutul medic neurochirurg și fost deputat în parlament, Iulian Glavan, împreună cu soția sa, șefa secției de neurochirurgie al Spitalului Republican de Urgență, Aurelia Glavan, a blocat familiei Herța-Romanov calea de ieșire din propria casă, construind un zid în fața porții lor.


Nici decizia instanței privind demolarea construcției ilegale, nici tentativa de intervenție a autorităților locale nu au ajutat.


În 2016, Agenția Mediului a i-a dat o amendă de 800 de lei Aureliei Glavan pentru folosirea neautorizată a teritoriului public pe care se află drumul menționat. Glavan a contestat în instanță protocolul privind amenda, însă în noiembrie 2018 instanța, reprezentată de Magistrata sectorului Centru, Geta Chistol, nu a fost de partea reclamantului.


Nedumeresc două fapte. Primul - gardul există pînă în prezent, al doilea - această decizie judecătorească a devenit cunoscută numai după ce reprezentanta părții vătămate, Tatiana Romanova, a trimis o cerere în instanță, deoarece din noiembrie 2018 textul ordonanței judecătorești nici nu a fost publicat pe site-ul de profil, nici comunicat părților.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load