COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: Pentru încălcarea regimului de autoizolare vor urma pedepse mai dure

Dodon: Pentru încălcarea regimului de autoizolare vor urma pedepse mai dure

Peste 23 de mii de oameni din Moldova se află la autoizolare. În mare parte aceștia sînt cei care au revenit din străinătate în ultimele săptămîni, precum și cei care au intrat în contact cu cei infectați.

Unii cetățeni au decis să nu respecte carantina, pentru care au fost amendați. Cum sînt aceștia monitorizați și cum sînt identificați cei care încalcă - despre aceasta a vorbit Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, anunță aif.md.

”Noi am creat la nivel de Guvern, la nivel raional și local anumite mecanisme. La nivel de sate, lista persoanelor aflate în carantină se află la primar, la polițistul de sector de sector și la medicul de familie. La insistența mea, despre acești cetățeni știe preotul din localitate, deoarece el comunică cu majoritatea sătenilor. În fiecare localitate se știe despre acești cetățeni, ei sînt verificați periodic, iar polițiștii emit amenzi, dacă există încălcări. Numai ieri au fost întocmite circa 100 de procese verbale și aplicate amenzi", a spus președintele.


Igor Dodon a menționat că pînă la pedeapsă penală nu s-a ajuns încă, însă el consideră că pentru unele persoane iresponsabile sancțiunile ar trebui să fie mai dure.

”De exemplu, pentru cei care au venit infectați de undeva și nu au spus medicului, dar au continuat să infecteze alte persoane, inclusiv medici. Pentru astfel de oameni, pedepsele trebuie să fie foarte dure. Imaginați-vă ce cheltuieli are statul dacă o persoană infectată infectează încă 4-5 în jur? Ei trebuie spitalizați, monitorizați. Dar ce risc mare prezintă pentru societate? Vreau să vă asigur: în aceste cazuri, se va pedepsi dur. Noi chiar sîntem gata să modificăm unele prevederi ale legislației în acest sens și vor urma pedepse mult mai dure”, a conchis șeful statului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load