COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon a povestit despre importanța zile de 9 mai pentru familia sa

Dodon a povestit despre importanța zile de 9 mai pentru familia sa

Igor Dodon a povestit că păstrează lucruri din perioadă Marelui Război pentru Apărarea Patriei, pe care le-a moștenit de la bunei exclusiv pentru postul de televiziune MIR 24 că, Ziua Victoriei asupra fascismului este o dată importantă pentru familia sa dar și pentru fiecare cetățean din Republica Moldova. În ajunul marcării a 75 de ani de la Marea Victorie, șeful statului moldovean a vorbit despre importanța păstrării memoriei eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei și despre necesitatea păstrării adevărului despre cea de-a doua conflagrație mondială.

”Adevărul trebuie spus noilor generații. Pentru că dacă începi să ascunzi sau să interpretezi ceva, acesta este primul pas pentru ca această tragedie să se repete. Această dată va rămîne veșnic în istoria noastră”, a spus Dodon.

Președintele a declarat că familia sa păstrează cu sfințenie memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei.


”Avem lucruri din acea perioadă pe care le-am colectat cu fratele meu, pe cînd eram încă la școala din sat. Avem o cască din acele vremuri. Nu sîntem siguri că a aparținut rudelor noastre, dar bunicul nostru ne-a înmînat-o și a spus că ea a fost a unuia dintre rudele noastre”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon a menționat că pentru familia sa este foarte important să participe în fiecare an la marșul ”Regimentului Nemuritor”.

” Este un semnal important și pentru societate cînd președintele, împreună cu familia, cu fii săi, cu conducerea țării, participă într-o singură coloană”, a spus Dodon.

Președintele a amintit că, în Chișinău, în fiecare an la acest eveniment participă între 60 de mii și 100 de mii de cetățeni.

Dodon a vorbit în cadrul acestui interviu și despre măsurile întreprinse sub egida președintelui pentru a păstra vie memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Este vorba despre conservarea și restaurarea monumentelor dedicate eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei, reînhumarea ostașilor necunoscuți căzuți în acest război, editarea cărților, realizarea documentarului ”Eliberarea Moldovei”, dedicat 75 de ani de la eliberarea țării noastre de sub ocupația fascistă. Anul acesta va fi renovat Complexul Memorial ”Eternitate”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load