De indemnizațiile pentru procurarea spațiului locativ vor putea profita și succesorii veteranilor

De indemnizațiile pentru procurarea spațiului locativ vor putea profita și succesorii veteranilor

Indemnizațiile unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ, acordate veteranilor, în cazul decesului beneficiarului după adoptarea deciziei Comisiei speciale, vor putea fi ridicate de către succesori.


O prevedere în acest sens se conține într-un proiect de hotărîre propus de către Ministerul Finanțelor. 


În prezent, veteranii au dreptul la alocarea unei indemnizații unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ. Însă, drepturile derivate din prevederile hotărîrii nu se transmit prin succesiune.


Autoritățile publice locale au semnalat că au fost înregistrate cazuri, în care beneficiarii au decedat după aprobarea hotărîrii respective sau după adoptarea deciziei Comisiei speciale privind acordarea îndemnizațiilor unice și nu au reușit s-o primească. Astfel, că membrii familiilor beneficiarilor se confruntă, în continuare, cu dificultăți, neavînd condiții adecvate de trai. În ultimii trei ani s-au înregistrat nouă semnale în acest sens de la autoritățile publice locale.


În vederea acordării de suport din partea statului familiilor veteranilor, Ministerul Finanțelor propune ca, în cazul decesului beneficiarului de indemnizație unică după adoptarea deciziei Comisiei speciale, drepturile derivate din prevederile hotărîrii să fie transmite prin succesiune.


MF mai menționează că promovarea proiectului dat va fi executată în limita alocațiilor prevăzute în bugetul de stat în acest scop. În anul curent suma prevăzută în buget pentru acordarea îndemnizațiilor unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ este de 8,5 milioane de lei. 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load