COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum se simte și în grija cui este bebelușul abandonat în vie. Ce se va întîmpla cu mama lui

Cum se simte și în grija cui este bebelușul abandonat în vie. Ce se va întîmpla cu mama lui

Bebeluşul abandonat într-o podgorie din raionul Nisporeni se află în continuare la Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău, în prezent fiind îngrijit de mama sa, care regretă fapta comisă.

Micuţul se simte bine, iar astăzi sau mîine urmează să fie externat. Informaţia a fost confirmată pentru publika.md de Maxim Cazacu, purtătorul de cuvînt al IMC.

Totodată, primarul satului Mireşti, raionul Hînceşti, Victor Sinogaci, a declarat pentru că la externarea din spital, mama bebeluşului urmează să fie în continuare alături de el pînă cînd instanţa va lua o decizie privind acest caz.


"E regretabil ce s-a întîmplat. Ea a ascuns totul şi nimeni din sat nu a ştiut că este însărcinată. Ieri am vorbit cu mama bebeluşului. Dînsa a spus că ea vrea să fie alături de copil. A vorbit foarte frumos, doar că faptele sale sînt urîte. Deja instanţa urmează să decidă, dar deocamdată mama rămîne să aibă grijă de micuţ, evident că va fi în vizorul autorităţilor locale, a asistentului social.", ne-a comunicat Victor Sinogaci.

Procuratura investighează cazul pruncului abandonat. Deocamdată nu se cunoaşte dacă femeia va fi lipsită de drepturile părinteşti.

Primarul satului Mireşti ne-a mai spus că ceilalţi patru copii minori ai familiei se află în grija unor asistenţi parentali.

"Se simt bine, sînt în siguranţă. Pe parcursul a 45 de zile instanţa de judecată va decide ce urmează să facem cu aceşti copii. Familia respectivă nu are o locuinţă, locuia împreună cu buneii, condiţiile lasă de dorit. Li s-a oferit ajutor de mai multe ori. Din informaţiile comunicate s-a dovedit că familia dată este în vizorul autorităţilor locale de un timp îndelungat, inclusiv din cauza consumului de băuturi alcoolice. Noi sîntem pentru integrarea copiilor în familie, ei nu au nicio vină, dar totodată noi le punem părinţilor, rudelor acestora condiţii pentru ca micuţii să poată avea un trai decent. Au fost ONG-uri străine care au dorit să ofere acestei familii spaţiu locativ prin intermediul unui proiect, însă tatăl copiilor a refuzat.", a menţionat Victor Sinogaci.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load