CUC a inspectat posturile Forțelor Mixte de Pacificare

CUC a inspectat posturile Forțelor Mixte de Pacificare

Ședința Comisiei Unificate de Control din data de 25 aprilie a fost marcată de două aspecte importante, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.


Pe de o parte, membrii delegațiilor au inspectat posturile de pacificare mixte nr. 1, 6 și 8, la compartimentul pregătirii acestora pentru desfășurarea serviciului în perioada de primăvară – vară. Au fost verificate inclusiv capacitățile de conducere ale superiorilor posturilor, starea de funcționare a tehnicii blindate și a sistemului de comunicație, precum și asigurarea logistică. În urma controlului la fața locului, s-a constatat corespunderea posturilor pentru îndeplinirea eficientă a misiunii.


Delegația Republicii Moldova a pus în discuție la ședință și problema multiplelor cazuri de amplasare a patrulelor mobile de „grăniceri” transnistreni în Zona de Securitate, ceea ce a și determinat neaprobarea unor rapoarte elaborate de componenta militară a misiunii. Pe aspectul dat, părțile nu au ajuns la un consens.


În cadrul ședinței a fost aprobat raportul Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate pentru perioada 17 – 23 aprilie 2019.


Următoarea reuniune a Comisiei Unificate de Control va avea loc la 16 mai curent.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load