COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Covid-19 în Moldova: Ce arată cele mai recente date

Covid-19 în Moldova: Ce arată cele mai recente date

Situația în Republica Moldova privind cazurile active de COVID-19 s-a agravat în ultima săptămînă, țara noastră fiind pe locul 7 în lume și pe 2 în Europa, raportat la populație.

Potrivit unei analize realizate de expertul economic Veaceslav Ioniță, în săptămîna 22-28 iunie situația în Moldova s-a înrăutățit cu 13,9%, iar numărul de cazuri active a crescut de la 1.851 la data de 21.06.2020 pînă la 2108 cazuri active la 28.06.2020, scrie cotidianul.md.

Astfel, Republica Moldova se situează pe locul 11 în lume și pe locul 2 în Europa (după Belgia) la acest capitol.


„TOP-20 țări cele mai afectate de COVID-19 timp de o săptămînă a rămas practic neschimbat. Primele 3 țări Qatar, SUA și Armenia a rămas aceleași, cu remarcă că în Qatar lucrurile au început să se îmbunătățească”, consemnează Ioniță.

Două țări Emiratele Arabe Unite și Singapore au ieșit din TOP-20, iar alte două țări Honduras și Gabon au intrat în această săptămînă în TOP-20.

Numărul de cazuri active de COVID-19 în Moldova în ultima lună a crescut mult mai rapid decît media globală. Drept rezultat la finele lunii mai la noi numărul de cazuri active era de 2,8 ori mai mare decît media globală, iar în prezent această diferență a crescut pînă la 3,9 ori.

Amintim că în perioada 22-28 iunie Moldova a fost, pentru a 3-a săptămînă consecutiv, lider în Europa la capitolul infectări raportat la populație.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load