COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Codul Galben de secetă hidrologică a fost prelungit pînă pe 20 martie

Codul Galben de secetă hidrologică a fost prelungit pînă pe 20 martie

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit pînă pe 20 martie Codul Galben de secetă hidrologică, anunţat la începutul lunii în mare parte a ţării.

Conform hidrologilor, în legătură cu temperaturile ridicate și lipsa precipitațiilor esențiale, în bazinul rîului Prut, în aval de lacul de acumulare Costești-Stînca, și rîurile mici din centrul și sudul țării se atestă secetă hidrologică. În context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a solicitat populaţiei şi, mai ales, agenţilor economici să consume raţional resursele de apă, transmite NOI.md cu referire la MOLDPRES.

Seceta hidrologică se defineşte în funcţie de debitul şi volumul scurgerii apei în rîuri pentru o perioadă de timp. În cazul în care debitul apei atinge cote de 50% şi mai joase din norma multianuală pe o durată de 5-7 zile, se emite Сod galben de secetă hidrologică. Atunci cînd seceta hidrologică se manifestă pe 80% din suprafaţa ţării, se anunţă seceta hidrologică pe întreg teritoriul ţării, analogic şi pentru bazine hidrografice.


În următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării se aşteaptă valori termice între 8-15 grade Celsius, ziua, şi ger pînă la 6 grade, noaptea. Sîmbătă, 14 martie, pe alocuri, preponderent în regiunile de centru şi nord sînt posibile ploi de scurtă durată.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load