TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

CNAS a făcut un anunț important

CNAS a făcut un anunț important

Casa Națională de Asigurări Sociale anunță că 24069 de beneficiari pot ridica indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă pentru lunile precedente.

CNAS a efectuat transferul în sumă de 64 de milioane de lei pentru plata acestor indemnizații, transmite NOI.md cu referire la IPN.

Plata indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă se va efectua de către prestatorii de servicii de plată. Este vorba despre FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerțbank, Mobiasbanca, Banca Comercială Română și ÎS „Poșta Moldovei”.

Într-un comunicat de presă, CNAS menționează că pentru a ridica sumele indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă beneficiarii urmează să se adreseze către instituția bancară la care a fost deschis contul salarial sau social. În cazul în care beneficiarul nu este deținător de card, indemnizația poate fi primită în orice oficiu poștal indiferent de domiciliu.

Potrivit CNAS, în luna decembrie a anului trecut, nu au fost ridicate 15,3 milioane de lei sau 54,5% din suma totală transferată pentru indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă. Casa Națională îndeamnă beneficiarii să ridice de la prestatorii de servicii de plată banii care li se cuvin pînă pe 23 ianuarie curent. După această dată sumele nesolicitate sînt restituite lunar de către prestatorii de servicii de plată pe contul corespunzător al Casei Naționale de Asigurări Sociale și incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load