COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd va avea loc concursul la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Guvernului?

Cînd va avea loc concursul la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Guvernului?

Concursul de selectare a candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Guvernului republicii va avea loc la 8 august, cu începere de la ora 12.00, în ordinea depunerii documentelor de participare la concurs a candidaților.

Acest lucru a fost comunicat de către Cabinetul de miniștri, menționînd că înregistrările audio și/sau video ale ședinței, precum și decizia Comisiei de concurs vor fi plasate pe pagina web a Guvernului după finalizarea concursului, relatează Noi.md.

La concursul de suplinire a funcției de judecător al Curții Constituționale din partea Guvernului au fost admiși 13 candidați: Strulea Maria, Postica Alexandru, Roșca Nicolae, Corj Mihail, Cimil Dorin, Serbenco Eduard, Guștiuc Andrei, Grosu Vladimir, Șova Liuba, Groza Andrei, Buruiană Mihail, Pavel Dumitru, Bostan Galina. Candidații vor susține proba CV și interviul.


Curtea Constituțională este compusă din șase judecători desemnați pentru un termen de șase ani. Doi judecători sînt numiți de Parlament, doi – de Guvern, încă doi – de Consiliul Superior al Magistraturii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load