COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu explică de ce săptămîna trecută am avut atît de multe cazuri de infectare cu COVID-19

Chicu explică de ce săptămîna trecută am avut atît de multe cazuri de infectare cu COVID-19

Numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 de săptămîna trecută se datorează faptului că au fost scoase niște restricții, mai multe persoane au revenit la serviciu și au fost redechise mai multe unități comerciale.

Declarația aparține premierului Chicu care a mai precizat că deși au fost înregistrate zilnic peste 100 de cazuri, în decursul săptămînii trecute, totuși sistemul medical este mai pregătit, iar situația, pînă cînd, este sub control.

„În Republica Moldova astăzi au fost 78 de cazuri. Săptămîna precedentă am avut antirecorduri asta se explică prin faptul că noi cu 2 săptămîni în urmă am relaxat niște restricții, au revenit bugetarii la serviciu, am redeschis unități comerciale, este clar că asta a fost un motiv al creșterii. Noi acum sîntem mai siguri decît eram în primele zile cu 1-2 cazuri, eram într-o ceață, nici medicii nu cunoșteau bine, acum lucrează mecanismul instituțiilor medicale, pot primi pacienți, avem Centru COVID, pentru noi este să important să nu creștem numărul de cazuri active. Pînă cînd este sub control”, a declarat premierul în cadrul emisiunii Punctul pe azi, de la TVR Moldova.

Ion Chicu a mai adăugat că situația în care se pomenește țara la capitolul pandemie în ultima săptămîna se datorează și unor ieșiri care nu erau permise.


„Se explică și binențeles prin o așa o relaxare și la 9 mai. Am văzut că oamenii au fost foarte relaxați, ieșiri la frigărui care tot nu sînt permise. Am contat și continuăm să contăm pe responsabilitatea cetățenilor, nu chiar toți respectă, dar la aceasta etapă cred că sîntem la o fază cînd procesul este sub control”, a mai adăugat oficialul.

Comisia Extraordinară Sănătate Publică a instituit stare de urgență în sănătate începînd cu 16 mai și pînă pe 30 iunie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load