Cele două mari probleme ale orașului Bălți: gunoiul și drumurile

Cele două mari probleme ale orașului Bălți: gunoiul și drumurile

Locuitorii de la Bălţi susţin că principalele probleme ale oraşului sînt drumurile rele, evacuarea deşeurilor şi lipsa locurilor de muncă cu un salariu decent.

La această concluzie au ajuns autorii unui sondaj de opinie, realizat pe site-ul primăriei în perioada 22 ianuarie – 16 februarie.

Potrivit agenţiei INFOTAG, votarea electronică s-a desfăşurat la iniţiativa clubului „Primarii pentru creşterea economică”, care face parte dintr-un proiect al Uniunii Europene. Administrația din Bălți este membru al clubului din anul 2017. Numărul respondenților la sondaj nu este indicat. Plebiscitul „Municipiul Bălți – prin ochii locuitorilor” a avut loc pe 15 teme.

De exemplu, de infrastructura orașului sînt mulţumiţi aproximativ 42% dintre respondenți, iar unul din cinci este nemulțumit de aceasta. Mai mult de o treime din respondenţi sînt nemulțumiţi de evacuarea deşeurilor, iar 25% sînt foarte nemulțumiţi de situația gospodăririi oraşului în acest sector. În același timp, 20,2% dintre locuitorii oraşului consideră că în acest domeniu situaţia este normală.

Circa 47% dintre respondenți sînt mulțumiți de iluminatul stradal, iar 13% sînt nemulțumiți. Evaluînd starea fondului de locuințe și a aspectului clădirilor, unul din cinci respondenţi sînt foarte nemulțumiţi, iar 34% au spus că nu le place.

De starea parcurilor și a zonelor verzi sînt mulţumiţi 39,6% din populație, iar 47,5% dintre respondenți sînt nemulțumiți de condițiile de odihnă și de petrecere a timpului liber în municipiu.

Localnicii au numit corupția (27,7%) și lipsa accesului la finanțare (21,3%) ca fiind principalele probleme care împiedică dezvoltarea businessului.

Întrebaţi ce trebuie dezvoltat în Bălți pentru ca oraşul să-şi revină, 28,9% dintre respondenți au numit industria și 19,7% - tehnologia informației.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load