COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cea mai mare amenințare din țară. Grecu: Simple frecţii la un picior de lemn

Cea mai mare amenințare din țară. Grecu: Simple frecţii la un picior de lemn

Psihologul Mircea Grecu critică activitatea Comisiei Naționale Antidrog dînd de înțeles lipsa rezultatelor acesteia.

,,Încerc să înțețeg scopul Comisiei Naționale Antidrog. Oricît încerc nu reușesc. Gargara cu apă potabilă. La ora actuală, problema traficului şi a consumului de droguri a ajuns să reprezinte o ameninţare la adresa securităţii şi sănătăţii publice, atît la nivel local, cît şi la nivel național”, a declarat psihologul Mircea Grecu.

Grecu menționează că ,,sursele de livrare a drogurilor s-au multiplicat şi diversificat, iar acţiunile de stopare din partea statului (prevenirea, combaterea și tratarea) sînt tot mai restrînse şi ineficiente”.


Potrivit psihologului, accesul uşor la droguri a dus la contaminarea tinerei generaţii şi la crearea unei dependenţe periculoase, aproape ireversibile.

,,Scăpate de sub controlul autorităţilor, drogurile au ajuns în școli și licee. Consumul de droguri s-a triplat în ultimii cinci ani în rîndul elevilor, iar în 2015 m-am confruntat cu un caz special: consumator de substanțe psihoactive în vîrstă de 9 ani. Măreţele planuri pentru combaterea traficului și consumului ilicit de droguri în Republica Moldova se văd a fi simple frecţii la un picior de lemn”, critică psihologul Mircea Grecu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load