Transnistria stiri: 1418
Eurovision stiri: 504

Combaterea bullying-ului în școlile din Moldova - ce spune Ministerul Educației

12 feb. 15:25   Societate
2201 0

Fenomenul bullying-ului ia amploare în școlile din Republica Moldova, potrivit reprezentanților din sistemul de învățămînt. Doar în primul semestru al anului de studii, au fost înregistrate peste 470 de cazuri.

La Chișinău a fost lansată campania „Împreună, fără bullying”, cu scopul de a sensibiliza opinia publică și autoritățile, care ar trebui să ia măsuri pentru combaterea acestui fenomen.

La evenimentul de lansare, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a afirmat că psihologii joacă un rol important în prevenirea bullying-ului, iar instituția urmează să completeze deficitul de cadre.

„Este forte important, psihologii joacă aici un rol critic, în continuare avem un deficit de psihologi școlari. Tot ceea ce se întîmplă pe dimensiunea creșterii numărului de psihologi în școală va conduce la reducerea acestui fenomen”, a spus Perciun, notează Noi.md cu referire la Radio Moldova.

În prevenirea și diminuarea bullying-ului, este importantă și implicarea părinților, deoarece aceștia sînt principalii responsabili de educația copiilor, consideră directorul adjunct al Liceului „Mihai Eminescu” din orașul Cantemir, Victoria Isac.


Încă din clasele primare elevii trebuie să fie informați și să conștientizeze gravitatea fenomenului, a menționat și învățătoarea claselor primare de la Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, din Capitală, Victoria Caciur.

Prin intermediul campaniei „Împreună, fără bullying”, 80 de formatori naționali vor instrui profesori din întreaga țară pentru a diminua fenomenul de violență, și a consolida colaborarea între instituțiile de învățămînt, autorități și societate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?