TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce mesaj promovează ofiţerii SIS în taberele de vară pentru copii

Ce mesaj promovează ofiţerii SIS în taberele de vară pentru copii

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova continuă activităţile de promovare a culturii de securitate în societate.

În această vară, grupul ţintă al campaniei de informare sînt copiii, cu vîrste cuprinse între 13-16 ani, care-şi petrec vacanţa în taberele de odihnă, scrie Noi.md.

Pe parcursul vizitelor, ofiţerii Centrului Antiterorist al SIS al R. Moldova discută cu tinerii despre pericolele şi consecinţele terorismului, precum şi le explică regulile de comportament în situaţii de criză teroristă. La fel, le sînt prezentate lucruri mai puţin cunoscute publicului din ceea ce înseamnă munca de intelligence, dar şi care sînt valorile ce ghidează activitatea Serviciului de Informaţii şi Securitate.


Atît elevii, cît şi cadrele didactice sînt familiarizate cu aspectele legale și practicile de asigurare a protecției antiteroriste în instituțiile școlare şi locurile de aglomerare în masă. În acest sens, tinerilor le este oferit ,,Îndrumarul antiterorist”, care conţine recomandări instructiv-practice privind modalităţile de a acţiona şi reacţiona în anumite împrejurări sau situaţii, elaborat de către Serviciul de Informaţii şi Securitate în cooperare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Mai mult ca atît, copiii sînt angrenaţi în diverse activităţi cognitive în cadrul cărora sînt simulate varii situaţii pentru a înţelege mai bine regulile de comportament în situaţii de criză teroristă.

Scopul ofiţerilor de informaţii este de a explica tinerilor rolul important al acestora şi al întregii societăţi în asigurarea securităţii statului şi de a argumenta că doar cu sprijinul cetăţenilor conştienţi şi responsabili, capabili să comunice şi să înştiinţeze privitor la orice persoană, obiect sau faptă suspectă, organele de ocrotire a normelor de drept pot riposta prompt ameninţărilor la adresa securităţii naţionale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load