Care funcționari vor primi salarii de 24-25 de mii de lei

Care funcționari vor primi salarii de 24-25 de mii de lei

În Moldova, salariile conducerii și angajaților Curții de Conturi vor crește de mai multe ori, depășind suma de 24 de mii de lei, iar angajații acesteia vor primi suplimente lunare pentru munca lor eficientă.


Acest lucru este prevăzut de modificările la Legea privind sistemul de salarizare a funcționarilor publici și Legea privind sistemul de salarizare în sectorul bugetar, care au fost aprobate de către Parlament și au intrat în vigoare astăzi, după publicarea lor în Monitorul oficial, transmite Noi.md.


Documentul prevede majorarea salariului președintelui Curții de Conturi pînă la 4,5 salarii medii pe economie din anul precedent, al vicepreședintelui – la nivelul de 4,3 salarii medii pe economie din anul precedent, iar al membrilor Curții – pînă la 4,2 salarii medii pe economie din anul precedent.


Trebuie remarcat faptul că, potrivit Biroului Național de Statistică, în Republica Moldova, în 2017, salariul mediu lunar nominal în economia națională a constituit 5697,1 lei, în creștere cu 12,1% în termeni nominali. Astfel, salariile conducerii și angajaților Curții de Conturi vor fi de circa 24-25 de mii de lei.


În plus, modificările prevăd plata alocațiilor lunare pentru eficiență de pînă la 100% din salariul angajaților Camerei Conturi care au statut de funcționar public.


Autorii proiectului de lege au menționat că majorarea salariilor auditorilor Camerei Conturi are drept scop reducerea nivelului ridicat al exodului de personal din instituție.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load