COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Borșevici: Din varza de Bruxelles atîrnă urechile trădătorilor noștri

Borșevici: Din varza de Bruxelles atîrnă urechile trădătorilor noștri

Prin dorința sa de a mulțumi sponsorilor occidentali, opoziția distructivă nu se oprește în fața trădării intereselor naționale. Cu ajutorul său, CC a amînat decizia privind creditul rusesc vital. Despre aceasta într-un interviu special pentru eNews a vorbit Victor Borșevici, profesor, diplomat.

"În elita politică de dreapta nu există nici o responsabilitate față de țară și cetățeni. Să pierzi o jumătate din credite de dragul ambițiilor și intereselor personale. E un mecanism extreme de familiar, o schemă elaborată cu aceleași personaje pe care le cunoaștem. Aici este evidentă dorința de a mulțumi sponsorilor occidentali și de a enerva Rusia și pe Dodon".

Borșevici consideră că acum foarte multe depind de opinia publică. Dacă se va lăsa convinsă de fanatici, totul se va întîmpla din nou.


- Și care este, în opinia dumneavoastră, soarta acestui împrumut? Noi negocieri? Dar poate Rusia nu va fi de acord cu acestea?

-Nu voi fi atît de categoric. Rusia poate va fi de acord. Eu cred că pentru Vladimir Putin, este important să-și păstreze autoritatea în spațiul post-sovietic. În aceste condiții dificile, cînd ni s-a furat un miliard și bugetul atîrnă de un fir, orice împrumut este vital. Și nu numai pentru salvarea oamenilor, ci și pentru salvarea economiei noastre.

Profesorul este convins că "din varza de Bruxelles atîrnă evident urechile UE. Se pare, că a început să i se spună că China ajută, Rusia și FMI dau credite, dar voi? Și aici băieții noștri au hotărît, cu ritmuri de impact, să facă ceea ce le place cel mai mult - atacuri anti-rusești.

"Întregul sistem mondial se prăbușește. Acum este foarte important ce se va întâmpla după pandemie. Moldova nu va putea să-și restabilească economia fără bani împrumutați. În plus, și seceta din agricultură prevestește un dezastru. Și, desigur, principalul lucru e de a sprijini mediul social. Și aici trebuie să declarăm cu fermitate: creditul este foarte necesar, iar poporul nu va tolera trădarea voastră", este de părere Borșevici.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load