X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Miroase a mare scandal la Bruxelles. Ursula von der Leyen va da explicaţii

5 apr. 09:00   Externe
3514 0

Imparţialitatea unei numiri validate de Ursula von der Leyen într-un post de rang înalt în cadrul Comisiei Europene (CE) a fost pusă la îndoială de mai mulți comisari europeni şi eurodeputaţi, inclusiv de Josep Borrell.

Șefa Executivului comunitar va trebui să dea explicaţii pe acest subiect într-o dezbatere care va avea loc săptămîna viitoare în Parlamentul European.

Acest caz se referă la numirea pe 31 ianuarie de către CE a unui reprezentant al UE pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri), un post de consilier special. Funcția presupune un salariu lunar de peste 18.000 de euro, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Postul i-a fost atribuit eurodeputatului german, Markus Pieper, membru al grupului popularilor europeni (PPE). Numirea a fost făcută cu doar cîteva săptămîni înainte ca la Congresul PPE desfăşurat la Bucureşti acest grup politic să confirme că o va susţine pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea CE după alegerile europarlamentare.

Într-o scrisoare adresată acesteia pe 27 martie, şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, împreună cu alţi trei comisari europeni, cer o discuţie „cît mai curînd posibil” în colegiul comisarilor. „Această numire a ridicat semne de întrebare asupra transparenţei şi imparţialităţii procesului de selecţie”, subliniază cei patru responsabili comunitari, în scrisoare.


"Au trecut deja cinci săptămîni de cînd au fost transmise întrebările CEomisiei Europene „şi încă nu am primit răspuns”, a scris joi în rețelele sociale unul dintre eurodeputați.

30
7
1
3
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?